Žlutý čaj

Žlutý čaj má příznivý vliv na naše zdraví, podobně jako zelený. Také obsahuje velké množství prospěšných antioxidantů. Ty slouží jako ochrana před kardiovaskulárními onemocněními, diabetem, pomáhají zpomalovat stárnutí buněk.
Příprava žlutý čaj probíhá tak, že lístky se zalijí vodou o teplotě kolem 80 stupňů, a louhování probíhá 3 minuty. Lze z něj připravit opakovaně několik nálevů. Do jednoho šálku se dává čajová lžička lístků.

Vzácný druh čaje

Žlutý čaj patří mezi vzácné druhy, byl připravován pouze pro císaře a jeho dvůr. Počáteční fáze výroby probíhá stejně jako u zeleného, dále ale pokračuje sušení čajových lístků dlouhou dobu, pozvolna, ve vrstvách, a jsou přikryty navíc lněnou látkou. U zeleného probíhá sušení rychle.

468x60holka.jpg
Žlutý čaj
Ohodnoťte příspěvek